STORBYSTEMNING TRÆKKER NANNA MOD ÅRHUS

Ta’ på tur til Århus og mærk, hvordan storbystemning og hygge går op i en højere enhed. Sådan lyder budskabet fra Nanna, der er journaliststuderende i Århus, men bor i Hammel.  

Af Maiken Friis Lange

Nanna Bliksted Lange studerer i Århus og bor i Hammel, der er en lille by med 6000 indbyggere 25 kilometer fra Århus. Hun er vokset op i Hammel, har gået i skole både i Hammel og Hadsten, men på trods af det, banker hjertet for Århus. De gode transportmuligheder til Århus gjorde, at Nanna allerede i en tidlig alder begyndte at tage bussen alene ind til Århus. Ikke for at besøge nogen eller med et specielt ærinde men blot for at tage ind og mærke stemningen i Århus. Hun kalder stemningen ”storbyagtig”. Der er en særlig stemning, fordi mulighederne for aktiviteter er så mange. Selv synes Nanna, at hun laver ”ingenting” på sine ture til Århus, men det er et andet ord for at slappe af og slentre rundt mellem museer, parker og butikker i Århus. Nanna lægger vægt på, at der er en afslappende mangfoldighed i Århus, som man ikke møder i mindre byer som Hammel.

Finder de skjulte skatte

Når man er kommet nogle gange i Århus, så opdager man, hvor de spændende butikker og inspirerende gader ligger. Nanna har blandt andet opdaget en tegneseriebutik og en tegneforretning i Mejlgade, og er overbevist om at lignende butikker, ikke ville kunne gå i Hammel. I Århus er der plads til mangfoldighed, og dermed er der rum for nichebutikker. De er anderledes og spændende, og de bidrager til den storbystemning, Nanna elsker.

En andet af favoritstederne er Møllestien, der er en brostensbelagt gade, med små huse i alle farver. Den lille gade med de inspirerende blomster fører lige ned til Mølleparken og åen, hvor Nanna kan få inspirationen ned på tegneblokken. Hvis vejret er godt, sidder hun tit under træet, og bliver inspireret af bygningerne og menneskerne, der går forbi. En af tegningerne er blandt andet af Aros med den karakteristiske regnbue, som man kan se tydeligt fra mølleparken. I videoen under kan du høre mere om Nannas tegnestil, og om hvorfra hun finder sin inspiration.

Svært at finde bolig i en studievenlig by

Udover storbystemningen så trækker studiet også Nanna mod Århus. Grunden til at hun stadig bor i Hammel er, at hun ikke kan finde en bolig i Århus. På Trøjborg er der en hyggelig stemning, som Nanna godt kan lide, men desværre er det for dyrt. Derfor leder hun i Skejby, hvor det er nemmere at finde en bolig til SU-budget. Selvom huslejen er dyr for studerende i Århus, så er der andre fordele som studerende i Århus. Man kan for eksempel bruge sin fritid på at tage gratis i Botanisk have. Der er kommet helt nye kæmpe drivhuse, hvor man kan få en fantastisk følelse af, at man befinder sig dybt inde i regnskoven. Nanna er der ofte sammen med en veninde, hvor de leger globetrotter og nyder det tropiske klima. For Nanna opvejer de gode gratis initiativer, der er i Århus, den dyre husleje. Derfor leder Nanna stadig efter et sted at bo, så hun endelig kan komme tæt på den by, hun nyder at være i.

511 ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*