Det er svært at vide hvor fanden man skal starte

Af Maiken Friis Lange, 22 år

Min baggrund for at studere journalistik er ikke så omfattende, som jeg nogen gange kunne ønske mig. Jeg har lavet alt mulig andet end at koncentrere mig om journalistik, fordi det først sent gik op for mig, at journalister egentlig har et spændende job. Det har betydet, at jeg er startet på Journalisthøjskolen på total bar bund. Med en nyoprettet instagram og twitterprofil, er jeg begyndt at blive rigtig glad for faget.

Inden jeg søgte ind på journalisthøjskolen gik jeg bl.a. på Uldum Højskole. Der brugte jeg min tid på at spille saxofon i et band, på trods af min mangel på rytme, lave keramik, og møde virkelig mange forskellige mennesker. Pludselig spurgte en af mine kammerater, om jeg havde overvejet at studere journalistik. Det var ikke en dårlig idé, for den verden, der er lige rundt om mig, har altid interesseret mig. Jeg kan lide at prøve mange forskellige ting, og er åben i min tilgang til mennesker.

Den spontane ansøgning til skolen, og den overraskende adgangsbillet til en studieplads, betød, at det var overvældende at starte på journalisthøjskolen. Jeg følte mig udfordret på både det faglige og sociale og jeg gik rundt med en følelse af, at jeg ikke vidste hvor fanden jeg skulle starte. Meget virkede uoverskueligt og jeg følte mig total lost. Nu føler jeg mig mere klar og forberedt på det kommende semester, og har en bedre fornemmelse af, hvad jeg kan forvente.

Jeg forventer at få rigtig meget ud af det kommende undervisningsforløb, og jeg er villig til at gøre en stor indsats. Jeg har især gjort mig overvejelser om, at jeg ønsker at blive presset på tid. At der skal være et højt effektivitetsniveau. Jeg synes, at slutningen af første semester bar præg af for meget tidsspild. Derfor gør det ikke noget, hvis der kommer strammere deadlines og længere dage, så vi får travlt i det kommende semester. Dermed kan jeg også afprøve hvordan jeg arbejder under pres, og mærke hvordan man arbejder på redaktionerne.

Mit ambitionsniveau er højt, og derfor er min plan, at fortsætte mit arbejde med ComingUp, som jeg synes har været rigtig fedt og lærerigt. Derudover har jeg også overvejet at opstarte et radioprogram, så jeg også kan få afprøvet radioverdenen. Udover skolearbejde, har jeg meldt mig til et 3 måneders langt engelskkursus ved FOF. En af mine faglige svage sider, og en faktor der kan give mig dårlig selvtillid, er, at jeg ikke er så god til engelsk. Men jeg ved også, at uden engelsk kommer jeg ikke så langt, derfor har jeg meldt mig til engelskkurset.

Det er svært at sige hvor mine faglige journalistiske styrker ligger, for jeg føler mig stadig meget grøn i faget. Jeg synes dog, at jeg er god til at overskue opgaverne og problemstillingerne, fordi jeg har en rolig jysk tilgang og tager dem oppefra og ned. Derudover synes jeg at jeg lærer af mine fejl og tager den nye viden med mig til næste artikel. På den måde synes jeg, at jeg er blevet bedre og mere bevidst om artiklens vinkel, og at gøre artiklen mere konkret og indbydende.

Jeg glæder mig til det kommende semester, som forhåbentlig gør mig mere robust og sikker i faget, så jeg får overskud til at nyde opgaverne og interviews endnu mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*